Kacsamesék

Mert minden gyermek arról álmodik, hogy ha felnő, napi 12 órában kacsahúst morzsolgathasson...

Friss topikok

  • Sikó kun: Ne lepődj meg ja ezután PETÁ-sok jelennek meg és leöntenek egy vödör piros festék-/vérrel... Szadi... (2011.07.27. 17:42) Kenguruevés Torquayban
  • stark (a fideszre szavaztam 2010ben): @Mester Úr: Nem, az a múlt, már új életet kezdtem... (2011.07.26. 21:07) Justice League 2.0

Linkblog

Archívum

Vár a munka vár...

2011.07.03. 20:07 | stark (a fideszre szavaztam 2010ben) | Szólj hozzá!

A D.-i smokehouse már régi, patinás kis cég a brit szigeteken. Halat füstölnek, illetve kacsát sütnek, amiből aztán a britek számára finom, ám a magyar gyomornak igencsak igénytelen készételeket csinálnak, amelyek aztán nevetségesen drágán a Lidl vagy a TESCO polcaira kerülnek.

Ez nem igaz a különböző füstölt halakra, azok amilyen drágák, olyan jók is.

A munkánk félelmetesen egyhangú: szilva ill. narancs ízű szószokat lapátolunk egy kicsi tálcába, melléjük baszunk két brutálisan megcsonkított kacsacombot, és majd mindezt szépen lefóliázva áttoljuk a dispatch nevű helységbe, amit leginkább hideg pokolként azonosítanék, ugyanis 3 fok van ott. Ezt az egyhangúságot néha feldobja az, amikor megyek fel a jól fűtött iroda mögötti sötét kis zugba dobozokra dátumot nyomtatni, ami nem jelent mást, mint hogy kb. 10 másodpercenként rálépek egy kis pedálra a földön, és a gép beüti a dátumot a kis fehér mezőbe a dobozon. Eközben kb. el is lehetne aludni - nyugodtan - ha nem mindenki mellettem mászkálna az irodából az üzembe a legkisebb kisfőnöktól kezdve Nick-ig, aki az egész kóceráj tulajdonosa.

További felüdülés a lélekölő monotóniában, ha van alkalmam a dispatchban halálra fagyva dobozolgatni, vagy esetleg ha ki kell rángatni a -18 fokos fagyasztóból a sarokba aljas módon vagy 6 kocsi mögé rejtett kacsacombot - ez utóbbi számomra ön- és közveszélyes manőver, még akkor is, ha nem járok úgy, mint Utólag Okos kapitány, akire viccből rácsukta az ajtót a lengyel sütősgyerek, ott hagyva a sötétben és a hidegben.

Jól kiröhögtük. Igaz, ő meg engem röhögött ki, mert amikor becsukva találtam az ajtót, kérdő arccal benéztem a fagyasztókamrába, majd az ő legnagyobb megrökönyödésére egyszerűen visszacsuktam, és elsétáltam.

Esküszöm, tényleg nem láttam, hogy ott van.

A munkaidő alsó hangon napi tíz óra - néha vasárnap is dolgozunk - a túlórabér gyakorlatilag nem létezik - 5%-al több csupán a rendes fizetésnél. Igaz, ez egy hete még 25% volt, csak lejjebb vitték potom az ötödére, mert mi aljasok túl sokat túlóráztunk. Ebből még sztrájk lesz.

Csak egy dolog tartja a lelket bennünk - az, hogy ahogy lesz elég pénzünk a számlánkon, szépen keresünk más munkalehetőséget. Vagy esetleg rendeződik ez a csúnya túlóra biznisz, és kapunk elég munkaórát, na akkor maradunk, és csomagoljuk tovább a kevéssé bizalomgerjesztő termékeket.

Ha azonban nem lesz egyetértés, akkor lehet, hogy nem fog pogózni örömében a főnökség, amikor nyolc ember egyszerre jelenti be a felmondását...

A bejegyzés trackback címe:

https://kacsamesek.blog.hu/api/trackback/id/tr943035582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása